vise, dezlegarea viselor, semnificatia viselor, dictionar vise, vise pasari, vise gandaci, vise mancare, vise gol in public, vise sex, vise adulter, vise ejaculare


Vise des intalnite
Dictionar de vise
A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z
Interpretare Vise

Cauta vise cu:

Cristalele si pietrele pretioase

Inapoi in Epoca de Piatra

Pietrele au fost in preajma cu mult timp inainte de epoca de piatra, atunci care sunt pietrele "Noua Generatie"? In primul rand, ar trebui sa definim ce fel de "pietre" se afla in contextul de Mineralogie. Vom vorbi despre pietre mentionate in expresii cum ar fi "pietrele pretioase" sau "semi-pietre pretioase". Aceste "pietre", sunt minerale care sunt cristaline in natura si intotdeauna iau forma intr-una din cele sase tipuri de forme regulate sau modele, cum ar fi comunul cristal de Cuart, care are o structura hexagonala (sase fete).

Unele tipuri de pietre, cum ar fi jadeitul sau turcoazul, sa nu apara sub forma de cristal transparent tipic, pentru ca structura cristalina e la un nivel microscopic si nu sunt vizibile cu ochiul liber. Daca ai putea sa le vezi, printr-un microscop puternic, vei vedea ca sunt compuse din cristale mici aranjate intr-un model regulat. Acestea sunt numite pietre "microcristaline", dar termenul de "pietre", in general, se refera atat la transparentele substante cristaline cum ar fi Ametistul sau Diamantele, atat si pentru semi-transparentele sau opace substante microcristaline ca Agatul,Opal sau Perlele. Comuna sare de masa este tot o piatra cristalina, dar cristale sunt atat de mici incat probabil nici nu ati observat! Gheata este un cristal de asemenea, motiv pentru care fulgii de zapada si inghetul intotdeauna au forma a sase fete, la fel ca si cuartul si multe alte cristale!

Pietrele sunt intotdeauna omogene in compozitia lor, ceea ce inseamna ca indiferent cat de mica ar fi bucata la care te uiti, aceasta va avea exact aceeasi proportie de compusi chimici din care mineralele sun formate. Cu alte cuvinte, toate bucatile sunt formate din acelasi tip de molecule si toate acele molecule se vor aranja in acelasi tip regulat, modele repetate. Un Diamant este compus dintr-un singur tip de molecule numite Carbon; Halitul, un solubil natural de sare, este compus din doua tipuri numite Sodiu si Clor; si un Emerald sau Rubinul este un amestec de mai multe tipuri diferite de molecule.

Rocile sunt diferite fata de pietre, in faptul ca o roca de Granit sau Sodalit sunt neomogene, ceea ce inseamna ca sunt compuse din minerale diferite, in diferite proportii, in nici un model regulat. Orice bucata va fi usor diferita de orice alta bucata. Toate cristalele sunt pietre, indiferent daca acestea sunt clare "pietre pretioase", cum ar fi Emeraldul sau forma mult mai comuna a aceluiasi mineral, Berilul Verde. Rocile pot contine cristale, rocile mici sunt uneori numite pietre, dar din punct de vedere tehnic, pietrele sunt intotdeauna un singur tip de cristal, si nu o bucata de roca.

Unele cristale contin cantitati mici de impuritati sub forma de oligoelemente, care afecteaza colorarea lor, cum ar fi moleculele de crom care dau cristalului Corindon o coloratie rosie si a creat un nou speciment numit Corindonul Rosu - care se numeste Rubin atunci cand il gasiti sub forma de piatra pretioasa de calitate.

Roca sau Nu ?

Un Diamant este adesea numit in engleza "rock" (roca) in limba de zi cu zi, dar in terminologia de Mineralogie este o "piatra"(stone) - de aceea poarta numele de "piatra pretioasa". Clarele cristale de cuart sunt adesea numite "Roca de cristal", care suna un pic confuz, deoarece am fost de acord ca toate cristale sunt pietre, iar rocile nu sunt pietre! ( "Rolling Stones" rock, dar ei sunt rockeri umani, nu roci reale.) De fapt, rocile sunt adesea compuse din mai multe tipuri de cristale, in diferite proportii, dar in cazul "Rocii de cristal", cristalul de Cuart este 100% cristal pur (dioxid de siliciu), astfel incat uneori numele te poate induce in eroare. Desi, este un termen "Roca Dulce", pentru ca este intr-adevar 100% zahar pur, si zaharul este un cristal de asemenea! Acelasi lucru este valabil si pentru "sare", cu toate ca roca de sare, spre deosebire de sarea de masa pura, de multe ori este amestecata cu alte minerale - si care ar putea sa o califice ca pe o roca, pe o tehnicitate simpla.

Pentru a incurca si mai mul lucrurile, atunci cand cineva spune ca ceva este "batut in piatra", a fost probabil gravat numele intr-o roca ca si cum ar fi granitul - roca, care de multe ori devine o "piatra de mormant". Uneori, ai putea impietrii oamenii care alcatuiesc acesti termeni, care abuzeaza de terminologia "roca", dar apoi fiecare piatra aruncata ar fi, probabil, o roca!

Pietrele Pretioase

"Pietrele Pretioase" sau "nestematele" sunt pietre care sunt identice in compozitia chimica cu soiul comun ale aceluiasi minerale, dar sunt considerate valoroase, din cauza raritatii si frumusetea lor relativa, de multe ori pentru ca sunt perfect clare si reflecta lumina in culori destul de frumoase. Un "Rubin" este o piatra rara, tranparenta si foarte valorosa "piatra pretioasa" speciment de piatra numit Corindonul Rosu. Un Rubin perfect limpede de culoare rosie este foarte rar, de aceea un Rubin perfect, de multe ori costa mai mult decat un perfect si clar Diamant.

Varietatea comuna de piatra neagra a aceluias Corindon, este folosit ca si "piatra umdeda" pentru a ascutii cutitele si instrumentele. Un Safir este un alt soi de Corindon, care difera de Rubin doar prin cantitatile mici de urme de minerale care ii confera o coloratie albastra sau alb in loc de rosu. "Steaua Safir", care efectul de stea vine de la micile cristale liniare incluse in interiorul lor, sunt destul de rare in natura. Cele mai multe dintre cele care le vedeti sunt imitatii create de om din aceleasi elemente, si care costa mult mai putin decat o naturala "Stea Safir".

Ametistele si Citrinele sunt pietre "semi-pretioase" de Cuart, care difera numai prin colorarea lor. Smaraldul si Acvamarinul sunt doua soiuri de minerale Berile, care difera numai prin continutul de minerale si urme de culoare.

Inapoi in Viitor

Unele pietre descoperite in secolul XX, nu erau cunoscute anticilor sau stramosiilor nostrii, pentru ca nu au fost nevoie de ele pe vremea aceea. Statutul lor de constiinta, a fost unul diferit fata de al nostru in aproprierea "Generatiei Noi". Energia atomica sau armele nucleare nu au facut parte din lumea noastra pana in anii 1940. Televiziunea nu a fost disponibila pe scara larga pana in anii 1950, si computerele personale nu au fost disponibile pana in anii 1980. Acestea sunt evolutii moderne, care au transformat lumea in care traim intr-o lume diferita fata de stramosii nostrii.

Unele din "Pietrele din Noua Generatie", cum ar fi Kunzitele si Sugelitele, au ajuns in atentia noastra, doar acum, pentru a ne ajuta pe noi insine pentru a ne incarca cu energiile de care avem nevoie pentru a face fata in aceasta lume noua si la transformarea acesteia intr-o lume mai buna. Ele sunt utile mai ales la noile generatii de copii care vor creste in aceasta lume noua, sa se adapteze la ea si la transformarea acesteia intr-un mod care reflecta constientizarea lor si modul lor de viata.


inapoi

 
Dictionar Vise, Interpretare Vise, Vise online, Dezlegarea Viselor, Dictionar online
Copyright (c) 2008-2010 DezlegareaViselor.ro Parteneri Webdesign by Icetech